Mam plan awaryjny

img_524
Czasami klienci nie chcą się ubezpieczyć, ponieważ uważają, ze mają plan awaryjny na przyszłość, albo, że jakoś to będzie… Warto poświęcić trochę czasu, aby wraz z nimi przedyskutować dalsze działania.



KLIENT: MAM PLAN AWARYJNY

 

1. KLIENT: Sądzę, że oszczędności w banku są lepszą opcją.

ODPOWIEDŹ: Zdecydowana różnica pomiędzy oszczędzaniem w banku a inwestowaniem w polisę, jest fakt, że bank nie zabezpiecza pana przyszłości. Pieniądze wpłacane na polisę, są inwestowane tak jak w banku, a dodatkowo zapewniają panu ubezpieczenie, czy nie jest to lepsza forma oszczędzania?

 

2. KLIENT: Mam lepszy pomysł na inwestycję

ODPOWIEDŹ: Oczywiście, że może pan też np. grać na giełdzie, aby pomnożyć swój kapitał, jest to jednak bardziej ryzykowne. Można dużo zyskać ale tez dużo stracić. Uważam, że to dobry pomysł, ale warto pomyśleć także o jakimś gwarancie, który zapewni panu środki, gdyby jednak coś się nie udało.

 

3. KLIENT: Rodzina jakoś sobie poradzi

ODPOWIEDŹ: Jakoś to znaczy jak? Myśli pan, że w momencie, gdy panu coś się stanie, pana żona będzie miała głowę do tego, żeby zastanawiać się skąd wziąć środki do życia? Nie lepiej pozbawić ją tego problemu?

 

4. KLIENT: Jeśli mnie zabraknie, żona/dzieci poprowadzi firmę.

Odpowiedź: Czy teraz żona czy dzieci zajmują się firmą? Jeśli nie, to na pewno trochę czasu zajmie im wdrożenie się w sposób prowadzenia firmy. Gdyby mieli sumę zagwarantowaną od Towarzystwa Ubezpieczeniowego byłoby im na pewno łatwiej.

 

5. KLIENT: Gdyby przydarzył mi się jakiś nieszczęśliwy wypadek, na pewno dałbym sobie radę.

ODPOWIEDŹ: Wiara we własne siły jest niezwykle ważna, ale czasami to trochę za mało. Warto by było, gdyby w takiej sytuacji mógłby pan się skupić na zdrowiu, rehabilitacji, a nie na myśleniu skąd wziąć pieniądze  na utrzymanie rodziny

 

6. KLIENT: Rodzina sprzeda dom albo firmę, gdyby coś mi się stało

ODPOWIEDŹ: Czy pańskim zdaniem byłaby to racjonalna decyzja. Czy chciałby pan, aby rodzina tak postąpiła?

 

7. KLIENT: Chcę porównać oferty innych towarzystw?

ODPOWIEDŹ: Oczywiście ma pan do tego prawo. A czego pan szuka w ofertach innych towarzystw? Czy jest coś czego pan oczekiwałby od nas jeszcze? Fakty mówią same za siebie. W naszym Towarzystwie  codziennie ubezpiecza się … osób. Czy myśli pan, ze ci ludzie nie przemyśleli tej  decyzji i nie sprawdzili wszystkich opcji?.

 

8. KLIENT: Skontaktuje się ze znajomym i on mi doradzi

ODPOWIEDŹ: Nie wątpię, ze pana znajomy posiada wiedzę w swojej dziedzinie, tak jak ja posiadam wiedzę w mojej dziedzinie. W związku z tym jeśli poszukuje pan eksperta od ubezpieczeń, jestem do pana dyspozycji.



A jak Wy radzicie sobie z tego typu obiekcjami? Zapraszamy do komentowania

 

Subscribe to our newsletter

Send me your newsletter (you can unsubscribe at any time).

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl